You are here
Home > Színes > Egy ciprusi gyökerű cég a magyar vakolatgyártás élén

Egy ciprusi gyökerű cég a magyar vakolatgyártás élén

Aki építkezik, vagy az utóbbi időben építkezett pontosan tudja, hogy az elmúlt években az épületeket homlokzati hőszigetelő rendszerrel látják el. Ez egy olyan innovatív megoldás bármilyen típusú épület (legyen az tégla vagy akár könnyűszerkezetes) kivitelezése során, mellyel energia-megtakarítást érhetünk el. Az épületek hőszigetelésében nyáron a hosszan tartó napsütés, télen pedig a hidegek jelentik a legnagyobb kihívást. Egy igényes, megfelelő hőszigetelő rendszer kiépítésével megújítható minden lakás, belső klímája, ezen felül kimagaslóan csökkenthetők a fűtés/hűtés költségei.

King Stone Chemicals Kft. egy több mint 40 éves múlttal rendelkező családi vállalkozás, amely a vakolatgyártás piacán versengő magyar tulajdonú cégek közül a legerősebbnek mondható hazánkban. Széleskörű és folyamatosan bővülő termékpalettával rendelkezik: közel hetven saját gyártású árucikkel veszi fel a versenyt az elsősorban német és olasz tulajdonosi körrel rendelkező, hazánkban is terjeszkedő nemzetközi gyártócégekkel.

A King Stone Chemicals Kft. gyökerei Ciprushoz kötődnek, tulajdonosa Ellinas Panayiotis ugyanis a Földközi-tenger szigetországából származik. Mivel közel harminc éve, azaz 1991 óta él Magyarországon – tökéletesen beszéli a magyar nyelvet.  A mediterrán országból származó vállalkozás jelentős szerepet vállalt abban, hogy az elmúlt években, hazánkban is népszerűvé váljon a mediterrán hangulatú építészeti stílus, ezt figyelembe vették a termékpaletta fejlesztése során is. A tulajdonos részt vesz a vállalkozás mindennapjaiban így vállalva személyes garanciát az általuk gyártott termékekre és a technológia minőségére.

A cég többek között komplett hőszigetelő rendszereket gyárt korszerű, dabasi telephelyén, amely 2006-ban épült. Mára a növekvő piaci igényekhez alkalmazkodva, a folyamatos bővítések és fejlesztések eredményeképpen 5 hektáron elterülve kb. 7500 m2 felépítmény ad helyet a sokszínű termék portfólió elemei, illetve a teljes hőszigetelő rendszer gyártásának.  A hőszigetelő rendszerekhez szükséges elemek, a különböző rétegvastagságokban használt hőszigetelő lemezek, a rendszerragasztók és színező vakolatok és alapozóik egy helyen készülnek, a cég folyamatosan bővülő üzemének területén. A három éve átadott polisztirol (EPS) gyártócsarnok tette lehetővé a King Stone Chemicals Kft. számára, hogy a cég a teljesen saját gyártású hőszigetelő rendszerek piacára kerüljön.

A gyártás folyamán a közép-európai időjárási viszonyokat és a helyi szakemberek igényeit veszik figyelembe, miközben német és angol receptúrákkal dolgoznak. Termékeiket a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával állítják elő, amelyeket a legismertebb magyar bányákból vásárolják és külföldi (Németország, Ausztria, Anglia, Hollandia, Belgium, Svájc) gyártóktól importálnak.

Az épületek fejlesztése mellett fontos szerepet tölt be a vállalkozás életében a folyamatos technológiai fejlesztés, a géppark és a gyártáshoz kapcsolódó folyamatok automatizálása, amelynek segítségével növelik a King Stone Chemicals Kft. kapacitását. Idén egy 1625 m2 alapterületű, legmodernebb technológiával felszerelt színező vakolat és festéküzem is átadásra kerül, amely teljesen automatizált, jelentősen megnövelt kapacitású gyártást fog lehetővé tenni. A beruházás saját tőkéből valósult meg. A jelenleg is nyolcvan főt foglalkoztató cég erős likviditással, stabil finanszírozással rendelkezik. Helyben gyártott, széles termékkört lefedő, természetes alapanyagú árucikkeivel, erős piaci jelenlétével éves bevételük eléri a 3 milliárd forintot.

King Stone Chemicals Kft. a piaci igényeket eredményes és hatékony módon igyekszik kielégíteni. Gyors, rugalmas kiszolgálással és szaktanácsadással, vásárlóbarát bemutatóteremmel állnak minden érdeklődő rendelkezésére. Az országot lefedő nagykereskedői hálózatukat – hazánk mellett Romániában és Szlovákiában is jelen vannak – szakkereskedő partnereken keresztül valósították meg, mindenhol területi képviselők érhetők el, de céljuk, hogy ezt a hálózatot nem csupán Magyarországon, de a szomszédos országokban is tovább bővítsék és fejlesszék. A kereskedelmi partnereik és a kivitelezők számára képzéseket szerveznek, hogy a termékeiket szolgáló tudást hatékonyabban lehessen átadni. Valamint – természetesen az üzleti titok megtartása mellett – a cég ajtaja nyitva áll bárki számára, aki a környezetbarát gyártási technológia iránt érdeklődne.

(X)

Vélemény, hozzászólás?

Top