You are here
Home > Minden más... > Természetes és állatbarát rovarirtó szer

Természetes és állatbarát rovarirtó szer

Jól tudjuk, hogy a globális felmelegedés sok mindenért felelős, de az talán kevésbé köztudott, hogy a bosszantóan nagy számú, agresszív rovarok jelenlétéhez is nagyban köze van. Ezek a rovarok és az élősködők az enyhe időjárás miatt könnyedén túlélik a telet – így történt ez az idén is. Az áttelelő rovarok az újabb generációkkal kiegészülve újabb és újabb egyedszám-robbanást produkálnak.

Új fajok, új kórokozók

Az Európában és hazánkban megjelenő (és egyre szaporodó) invazív fajok – például a nagy egyedszámban megjelenő zöld színű vándorpoloska és a barnás mintázatú márványpoloska vagy a narancssárga harlekinkatica – közvetett károkozásukkal vagy egyszerű kellemetlenkedésükkel nagy gondot okoznak a háztartásokban.

Az utazások számának növekedésével egyre több behurcolt rovarfaj és a rovarok által terjesztett fertőzés kerül be az országba. A forró, száraz nyári időjáráshoz kapcsolódik, hogy Európában már megjelentek például a trópusi kullancsok (Hyalomma fajok), amelyek ránk nézve is veszélyes betegségeket, kórokozókat hordoznak! A kullancsok ellen egyelőre nem létezik általános gyérítési gyakorlat – ahogy például a szúnyogok esetében igen –, így csak a megelőzéssel (prevenció) vehetjük elejét a problémáknak. Jól érzik magukat nálunk egy ideje bizonyos egzotikus szúnyogfajok is. Ezek a kullancsok és szúnyogok számos betegséget adhatnak át csípéssel embernek, négylábúnak – mint például a nílusi láz, az agyhártyagyulladás, a lyme kór vagy a szívférgesség. Ezek az emberre és az állatra egyaránt veszélyesek. Felelős állattartóként oda kell figyelnünk kedvencünk védelmére is!

A Piret-Mix nem felszívódó, így nem jut a szervezetbe méreganyag. Az állatok egész testfelületét hetente kezeljük a szerrel, ahogy a visszafertőződés miatt a fekhelyüket, a tartózkodási helyeket is.

Nem csak a kutyáknál, hanem egyéb kisemlősöknél is használható (pl.: tengerimalac, törpenyúl, görény stb.), az állatokra, tartózkodási helyükre és alomkezelésre! Kutyáknál: külső élősködőkre (bolha, kullancs, légy, szúnyog stb.) Kisemlősöknél: atkák, bolhák stb. Díszmadaraknál: atkák, tolltetvek stb.

Kivételesen hatékony és természetes

A Piret Mix rovarirtó- és rovarriszatószer átfogó megoldást jelenthet a fent felsorolt állatok, illetve minden más ízeltlábú és élősködő ellen, valamint azok távoltartására is. A termék különlegessége az egyedülálló összetételének köszönhető: a két hatóanyagnak köszönhetően (a természetes piretrin és a szintetikus permetrin) kevésbé alakul ki rezisztencia.

A piretrin nem más, mint a dalmát krizantém virágának őrleménye. Rendkívül drága, de természetes és hatékony rovarölőszer. (Ezt a természetes anyagot a biokertészetekben is használhatják!) Ez a hatóanyag más hazai termékben nem is fordul elő (itthon többnyire csak szintetikus szerek vannak forgalomban).

A piretrin és a permetrin egyaránt rendelkezik taszító (repellens) és ölő hatással is, e kombinációnak köszönhető a megbízható, erős hatás és a széles hatásspektrum. A szer biológiai hatékonyságát érintő- és gyomorméregként fejti ki, a rovar idegrendszerében idéz elő zavart, az állat már kis mennyiségű szertől is mozgásképtelenné válik, majd rövid időn belül elpusztul.

Biztonságos, szagtalan, nem hagy foltot

A Piret Mix használatával kevésbé alakul ki rezisztencia a rovarokban, mint más, szintetikus szerek használata esetén. Fontos tény az is, hogy a Piret a melegvérűek szervezetében és a környezetben nem halmozódik fel.

A textilen (ruhán, függönyön) nem hagy foltot; nincs kellemetlen szaga, összességében nem agresszív szer!

Egy kezelés, heteken át tartó hatás

A Piret Mix folyadék és porozó formában, több változatban is kapható. Felületkezelőként javasolt a folyadék (permet) használata: ruházat (rovarriasztás céljából), ablakok, ablaktokok, ajtók, szúnyoghálók, függöny és redőnytokok kezelését végezhetjük vele – illetve minden más helyét, ahol várható a rovarok megjelenése, vagy ahol búvóhelyük sejthető (poloskák, ruhamoly stb.). A felület kezelését követően a rovarok heteken keresztül hullanak, potyognak, miután a szer egyrészt kontakt, másrészt gyomron keresztül hat rájuk.

A por formájában kapható Piret Mixet a mászó-, rejtett életmódú rovarok (hangyák, csótányok, ágyi poloskák stb.) – vagyis bármilyen, a háztartásban vagy a közvetlen környezetünkben nemkívánatos rovar – ellen is bevethetjük úgy, hogy a készítményt a vonulási útvonalukra egyfajta demarkációs vonalként kiszórjuk. Amelyik rovar azon áthalad(na), az felborul, elpusztul.

A Piret Mixet gyártó és forgalmazó társaság, a Crhysatox Kft. 100%-ig magyar vállalkozás, közel 35 éves tapasztalattal rendelkező szakembergárdával az irtószergyártás illetve az állatgyógyászati készítmények gyártása terén.

(X)

Vélemény, hozzászólás?

Top