You are here
Home > Egészségére! > Primus ásványvíz, ami jó hatással van a szervezetre

Primus ásványvíz, ami jó hatással van a szervezetre

A Primus ásványvíz története a 2000-es évek elején kezdődött, és több éves kemény munkával egy álom vált valóra. Egy olyan igazi exportképes, prémium kategóriás produktum jött létre, amelyet megálmodója, Regőczi László, a Bonaventura Gold Kft. ügyvezetője már az első pillanattól kezdve a nemzetközi piacra szánt. A Primus ásványvíz hazánk mellett a világ számos országában sikerrel debütált, és került a fogyasztók népszerű termékei közé. Elismerései hatással vannak hazánk nemzetközi megítélésében is.

 

Ez az érintetlen, 17400 éves ásványvíz Európa szívéből, a Kárpát-medence ásványokban gazdag helyéről származik. A Zsámbékon 452 méter mélyről, a több mint 235 millió éves, triász kori karsztból feltörő víz megőrzött számunkra mindent a természet erejéből. Regőczi László éveken át egy hosszú visszapótlódású vízbázis lelőhelyét kutatta, a kútfúrási lehetőségeket mérlegelte. Végül 2012-ben találtak rá arra a vízbázisra, amelyet aztán évekig mértek és teszteltek, míg beindították a vállalkozást. Egy páratlan összetételű, kiváló minőségű és íz világú ásványvizet sikerült megtalálni, amelynek értékes összetevője a kalcium, a magnézium, a hidrogén karbonátok és szulfátok mellett az a szilícium, amelyet az örök fiatalság zálogaként és a szépség sójaként emlegetnek a tudósok. Az enyhén lúgos kémhatású víz íze másokkal ellentétben nem sós, savanyú vagy keserű, hanem kifejezetten kellemes, természetesen üde.

Primus ásványvízben található ásványi anyagok rendkívül fontosak az emberi szervezet számára, elengedhetetlenek testünk egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez. Az ásványi anyagok közül a kalcium többek között az élet egyik feltétele, mivel minden sejtnek, szövetnek szüksége van rá. Erősíti a fogakat és a csontokat, de meghatározó szerepe van az izom-összehúzódásban és a véralvadásban is. A magnézium több mint 300 enzim működését segíti életünk során, de az idegek, az izmok és a szív izomzatának táplálója is. A szulfátok pedig az emésztés elősegítése mellett a haj, a köröm és a bőr egészségét biztosítják. A Primus ásványvíz egyediségét a benne lévő szilícium adja, ez különbözteti meg a többi ásványvíztől. Nincs egyetlen olyan emberi szövet sem, melyben ne lenne jelen a szilícium, ezért lényeges szerepet játszik az egész szervezet egészségmegőrzésében. Legismertebb tulajdonsága a szerkezetformáló hatása, amitől a kötőszövet a rugalmas stabilitását kapja. Segíti a sebek gyógyulását, építi a csontokat és a kötőszövetet. Jótékony hatással bír a bőrre, a hajra és a körmökre is. De az álmatlanság, különböző bőrbetegségek és a tuberkolózis megelőzésében is szerepet játszik. Ráhatással van az anyagcsere-folyamatokra, támogatja a szervezetet a vízháztartás fenntartásában.

Primus ásványvíz
Primus ásványvíz

Bár még orvosilag igazolt hatásai nincsenek – mondja Regőczi László, – fogyasztóink visszajelzései alapján újabb és újabb pozitív hatások derülnek ki róla. Vannak, akik arról számolnak be, hogy képesek akár 13-14 órát vezetni anélkül, hogy elfáradnának. Mások pedig jobb koncentráló képességről, nagyobb terhelhetőségről, egyesek gyógyulásokról adnak hírt. Sokan vásárolják rákos beteg rokonnak vagy családtagnak, és vannak, akik idős szülőknek, nagyszülőknek veszik ajándékba. Ugyan nem megalapozott a kijelentés, feltehetően a szilícium csökkenti az alumínium lerakódását a szervezetben, ez okozza a pozitív eredményeket.

A kifejezetten a nemzetközi piacra gyártott Primus ásványvíz már a világ számos országában keltette fel a figyelmet, bizonyult kivételesnek és egyedinek. A termék mára eljutott a hazai nagykövetségeken keresztül a tengerentúlra is. Az Egyesült Államok mellett Ghanában, illetve a kínai fogyasztók körében is terjed, köszönettel a két éve Kínában, Sanghajban megnyitott prémium kategóriás kiállító teremnek, amely a cég exportpiaci pozícióján is nagyot lendített.  A külpiaci sikerekhez nagymértékben hozzájárult a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági attasé hálózata, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház export promóciós tevékenysége is. Az európai országok között is elismertséget vívtak már ki magunknak, nemrég érkeztek vissza Madridból, a spanyolországi tárgyalásokból. A Primus ásványvizet azért a hazai közönségnek sem kell nélkülöznie, 420 üzletben van jelen a termék, amelyek között pékségek, kávézók és különböző élelmiszerboltok is megtalálhatók. Regőczi László a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó szlogenjével zárta mondanivalóját, miszerint a víz összeköt. Valóban összeköt, méghozzá olyan kultúrákat és különböző kultúrában szocializálódott embereket, amelyet eddig elképzelni sem tudtunk – magyarázta a szakember.

Sanghaj - Primus víz
Sanghaj – Primus víz

(X)

Vélemény, hozzászólás?

Top