You are here
Home > Hírek > Hamarosan jön az első név a 2019-es Szigetről

Hamarosan jön az első név a 2019-es Szigetről

A szervezők már jövő évet tervezik, a főszervező tájékoztatása szerint az első nagy név már akár szeptemberben ismert lehet.

Azért az idei Sziget sem szűkölködött zenei csemegékben, mint ahogy egyéb más műfajban is a legjobbakat hozta a fesztivál, ami ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, mint például itt volt maga Borat, azaz Sacha Noam Baron Cohen, brit komikus színész, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre, és úgy érezte, nem hagyhatja ki a Szigetet.

A 2018-as húzónevek közé tartozott például Lykke Li, az Oscar and The Wolf, Bonobo, Lana Del Rey, a Bastille, Liam Gallagher, Shawn Mendes és a War On Drugs is. Kádár Tamás, a sSziget főszervezője elmondta, hogy a Sziget hagyományainak megfelelően idén is számos olyan koncert, program volt nagyon sikeres, amely kisebb, sok esetben nem zenei, hanem egyéb kulturális helyszíneken, sátrakban zajlott.

Jól érezték magukat, akik felléptek idén: MØ például a Szigeten ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a pasiját is elhozta, a War on Drugs pedig ledöbbent, hogy milyen szuper a backstage vendéglátása, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után úgy érezték, hogy szakmát kell váltaniuk és a backstage-ben csaposnak álltak a helyi közönség számára. Nem egy fellépő posztolt a közösségi média oldalain szuperlatívuszokban méltatva a fesztivált.

A szervezők értékelése szerint jól vizsgázott a Love Revolution „Green Planet”, azaz a környezettudatos akció is. „Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyiséget. Nagyjából 500 ezer darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék a Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt” – áll a Sziget közleményében.

Forrás és fotó: sziget.hu

(szerk.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Top