You are here
Home > Színes > van – VOLT – lesz

van – VOLT – lesz

„Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címet már tavaly elnyerte, amikor rekordszámú közönséget, 148 ezer látogatót vonzott Sopronba. A Lővérekben évről évre megrendezett Telekom VOLT fesztivált elsősorban a hazai vendégek látogatják, 2016-ban 15 000 külföldi vett részt az eseményen.

Miért éppen VOLT a VOLT?

Nagyjából húsz számot élt meg a VOLT névre hallgató popkulturális magazin, amelynek két főszerkesztőjétől 25 évvel ezelőtt kérték „kölcsön” a VOLT nevet, hogy fesztivált szervezzenek a soproni Sportcentrumban. A jegy ára akkor még 220 forintba került, az egy napos öt fellépős bulin 800-an vettek részt.

A fellépők és az érdeklődők száma évről évre a többszörösére nőtt. 2001-ig nagyjából a tavaszi szünet tájékán nyitotta meg a fesztiválszezont. 2002-ben, amikor a Sziget portfóliójába került, a tavaszból a nyárba költözött, mára pedig országosan elismert esemény lett. Sikere a műfajoktól független programjának is köszönhető. Az eklektikus kínálat nyitott gondolkodású fiatalokat vonz.

Rekordévet zártak tavaly

A 2016-os VOLT-on nagy sikere volt a frissen debütált folkszínpadnak és a 35 méter magas óriáskeréknek is. A leglátogatottabb napján, 35 ezren vettek részt az Iron Maiden koncerten. Mellesleg a 20 világsztár fellépő mellett 200-nál is több hazai produkció lépett színpadra és a fesztivál története során először fordult elő, hogy a bérletek és a pénteki napijegyek elővételben elkeltek.

Jubileumi lesz az idei

Az idén egyhetesre bővült VOLT nulladik napjára, a Linkin Park koncertjére már elővételben elkeltek a jegyek . A zenekar világszerte stadionokat tölt meg és a legnagyobb fesztiválok headlinere. Az idei VOLT himnuszát a Punnany Massif készítette el Pásztor Annával, Horváth Charlie-val és Pető Szabolccsal. A jubileumot is ünnepelő fesztiválon olyan világsztárok lépnek fel mások mellett, mint Martin Garrix, az Imagine Dragons, Ellie Goulding, vagy Fatboy Slim, és persze a legnagyobb hazai sztárok közül is nagyon sokan koncerteznek majd június 26. és július 1. között.

Szerző: bb

Forrás:

http://www.sopron.co.hu/

http://www.origo.hu/

http://volt.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Top