You are here
Home > Pánikszoba > Így varázsolj magadnak csodálatos életet 5 lépésben!

Így varázsolj magadnak csodálatos életet 5 lépésben!

Mindannyian türelmetlenül ki akarunk törni a rossz hullámokból. Igazi önuralom, akarat kell hozzá, hogy megtaláljuk az életfonál végét és lépésről lépésre kövessük a szívünket.

A lecsendesedés félsiker

Nem kell full spiritualitás ahhoz, hogy átérezzük azt a lényegi mondanivalót, hogy a jó jót, a rossz rosszat vonz. Már gyerekként ráéreztünk, hogy ha izmoztunk valakivel, akkor 10ből 9 alakommal mi is ugyanezt kaptuk vissza. Ezt hívhatjuk karmának, ami körbeért, de hívhatjuk a mondás szerint annak is, hogy “Amilyen az adjon Isten, olyan fogadj Isten…”

A felnőttek világa sem különbözik a gyermeki léttől. A rosszkedvünk sokszor depressziót generál, a jóságunk azonban minden alkalommal ugyanúgy meghálálja magát. Mit tegyünk tehát, hogy a hála és a jóság elűzze a mindennapi rosszat? Íme, 5 pontba szedtük a legfontosabb lépéseket. A lényeg a köszönet s, hogy a jóra fókuszálj a negatív hatások helyett!

 

  1. Mondj köszönetet mindennap azokért az emberekért, akik szeretetükkel körülvesznek és támogatnak. Semmi értelme, hogy féltékenység és irigység vegye el az energiáidat. Ha nem veszed észre a téged körülölelő szeretetet, akkor téged, a tiedet sem veszik észre, nem fogják díjazni…
  2. Legyél hálás minden egyes forintért, amit eddigi életed során kaptál! Ha hálával és örömmel gondolsz minden megvásárolt ételre, ruhára, befizetett csekkre, akkor a pénzed megsokszorozza magát. Tudom. Ez úgy hangzik, mintha egy EzoTV műsorban lenne. Mégis. Próbáld ki. Tanuld meg, igazán becsülni a pénzt, hogy megérezd az igazi értékét és élvezd a következményeit.
  3. Soha ne feküdj le úgy, hogy nem pörgetted át magadban, mennyi minden történt veled aznap. Válaszd ki a legjobb élményedet és mondj érte köszönetet, így a szorongás helyett a jóleső pihenésnek és egy tiszta új lapnak adod át magad.
  4. Csak a jelenhez ragaszkodj. Ahhoz, hogy tegnap mi történt veled és holnap mi fog, az ne foglalkoztasson. Azzal próbálj boldogulni, ami éppen jelen van az életedben. Ha a fejedben újra és újra az elmúlt eseményeket pörgeted, akkor esélyt sem adsz annak, hogy most történjen veled bármi új, jó. Ugyanez igaz arra is, ha a jövőben élsz, szimplán elszalasztod a jelen adta lehetőségeket. Megéri?
  5. Ha nagyon magad alatt vagy, akkor legalább 7 napon keresztül mindennap írj 10 olyan dolgot egy füzetbe, ami miatt köszönetet érzel. Ez lehet friss élmény, lehet bármi az eddigi életed során, ami veled történt. Az 1 héten keresztül vezetett “köszönet naplód” közhelyesnek tűnik ugyan, de ha mindennap elvégzed ezt a gyakorlatot és napró napra át is olvasod életed jóságait, akkor garantáltan és észrevételnül változtatod meg hangulatodat, az élethez való hozzáállásodat, mert időd sem lesz a rossz dolgokon rágódni.

Sok sikert!

Szerző: Kovács Eni

Vélemény, hozzászólás?

Top